SC ViosilInstalconstruct SRL ofera servicii complete de consultanta, pentru constructii civile si industriale. Oferim asigurarea asistentei tehnice de specialitate – expertize tehnico-financiare, evaluari, verificari proiecte instalatii etc.
SC ViosilInstalconstruct SRL dispune de personal specializat cu experienta, atestat tehnic, de birotica si sisteme informatice de ultima generatie.
Consultantii nostrii va vor raspunde oricarei intrebari legate de produsele, cat si serviciile pe care le oferim si va vor indruma spre a lua o decizie in urma careia aparatul pe care il achizitionati sa fie compatibil cu cerintele dumneavoastra.In functie de cerintele clientului, destinatia spatiului si tipul instalatiei (incalzire, gaze sau ventilatie), specialistii nostrii vor determina cele mai optime solutii tehnice pentru fiecare obiectiv in parte.
Inca de la inceputul activitatii sale sc ViosilInstalconstruct srl si-a format si administrat propriul parc de mijloace de transport.
Asiguram transportul materialelor de constructii sau instalatii astfel incat clientii nostrii sa beneficieze de servicii complete iar timpul rezervat livrarii materialelor sa fie minim.
Sistemul de incalzire prin pardoseala asigura o incalzire eficienta a camerei, fie acasa in baie sau in camera de zi, fie la locul de munca, in ateliere, sali de sport.
Sistemul de incalzire prin pardoseli radiante este utilizat atat pentru cladiri noi cat si pentru cele in renovare, el putand fi montat chiar peste vechea podea.
Diferenta fata de sistemul traditional de incalzire – Caldura se ridica
Intreaga paleta a sistemului de racire-incalzire Rehau este garantia pentru un climat interior sanatos la cel mai inalt grad de confort, in spatii de locuit cit si in cele in care se desfasoara activitati de productie. astfel, sistemele raspund cerintelor din punct de vedere ecologic, iar tehnologic eficienta este maxima. mediul este protejat prin folosirea energiilor conventionale si economice, prin ingoblarea incalzirii si racirii intr-un sistem unitar.
Avantajele Incalzirii prin Pardoseala
Confortabil: pardoseala mereu calda pe toata suprafata,Estetic,Nu creeaza curenti de aer; nu usuca aerul,Nu presupun costuri de intretinere: nu sunt necesare revizii tehnice, inlocuiri periodice de piese componente,Automatizare completa,Durata lunga de viata (apreciata la 100 de ani mai mare decit a imobilelor in sine)
Resursele minerale utilizate pāna īn prezent se apropie de epuizare. Viitorul necesita alternative nedaunatoare mediului īnconjurator, rentabile si sigure !
Din acest motiv REHAU se preocupa de utilizarea surselor regenerative de energie, pentru a contribui īnca de pe acum la asigurarea viitorului.
Prin RAUGEO, REHAU ofera doua solutii alternative pentru extragerea energiei din sol si utilizarea acesteia pentru īncalzire si racire. Astfel, sonda RAUGEO este destinata extragerii energiei din adāncime, iar colectorul RAUGEO extragerii de energie din suprafete.
O sursa regenerativa de energie care nu dauneaza mediului īnconjurator este caldura solului. Energia astfel obtinuta poate fi utilizata indiferent de conditiile meteo sau de anotimp si este disponibila īncepānd de la o adāncime de 1,2 m.
Principiul de functionare al ambelor sisteme REHAU presupune extragerea caldurii din sol printr-un circuit inchis. Saramura care circula prin tuburile RAUGEO serveate ca agent termic. Caldura extrasa din sol este adusa prin intermediul unei pompe de caldura la temperatura necesara pentru īncalzire.
Instalatiile electrice trebuie verificate periodic conform legislatiei pentru a evita deteriorarea lor in timp din cauza unui numar de factori cum ar fi incarcare excesiva a circuitelor,uzura echipamentelor, coroziune, imbatrinirea izolatiilor.Aceste verificari cuprind o serie de masuratori cum sunt: rezistenta de izolatie,impedanta de bucla, curentul de scurt circuit, rezistenta de dispersie aprizelor de pamant, continuitatea centurii de impamantare, verificarea aparatelor de protectie inclusiv a disjunctoarelor diferentiale.
Buletinele PRAM sunt necesare la controalele efectuate de Protectia Muncii, Protectia Consumatorului si Pompieri. Verificarea si masurarea se efectueaza conform STAS 12604/4. Verificarea PRAM reprezinta masurarea rezistentei de dispersie a instalatiei de pamantare si paratrasnetului cu aparat special pentru acest scop. Aparatul este verificat periodic de metrologie autorizata. Periodicitatea verificarii PRAM este prevazuta de doua ori pe an (o data pe timp uscat si o data pe timp umed).
Toate acestea sunt executate de personal cu indelungata experienta in domeniu si care dispune de o dotare de ultima generatie conforma cu standardele si normativele in vigoare.
Incepand de anul acesta, poti alege sa faci verificarea tehnica periodica a instalatiei de gaze naturale din caminul tau cu noi !
Firma noastra ofera servicii de verificare tehnica periodica la instalatii de gaze naturale (obligatorii la 2 ani), pe baza de contract.
Cu ocazia verificarii, iti oferim si servicii de remediere a oricaror defecte sesizate, precum si consultanta gratuita in domeniu.
La verificarea / revizia instalatiei de utilizare, abonatul trebuie sa puna la dispozitia personalului care executa lucrarile, urmatoarele documente:
dosarul definitiv al lucrarii; acesta exista arhivat la furnizorul tau de gaze,adeverinta de curatare a cosului- pentru aparatele de utilizare legate la cos- efectuata de o firma specializata; adeverinta emisa cu maxim 6 luni īnainte de data verificarii dupa caz,verificarea tehnica la zi- īn conformitate cu prescriptiile tehnice PTA1-2002 – ISCIR; pentru aparatele consumatoare de combustibil gazos- emisa de o firma licentiata de ISCIR.
Īn cazul īn care verificarea / revizia nu se poate efectua din cauza absentei beneficiarului de la domiciliu, acesta este anuntat īn scris asupra datei reprogramarii acestora.
Īn cazul neefectuarii verificarii tehnice periodice la instalatia de gaze naturale, furnizorul trebuie sa sisteze furnizarea de gaze pāna la efectuarea reviziei. Sistarea furnizarii aduce cu sine o cheltuiala īn plus pentru rebransare dupa remedierea problemei.
La Capitolul – Protectia utilizatorului de energie termica – la art. 30 alin. (1) se definesc foarte clar conditiile in care se poate face debransarea si anume:
Acordul scris al asociatiei de proprietari. In acest scop asociatia va hotari- o singura data- printr-o adunare generala conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca proprietarii care doresc sa se debranseze de la instalatia de caldura a blocului astfel incat interesele de proprietate ale celorlalti proprietari sa nu fie afectate.,
Acordul vecinilor de apartament (sus/ jos/ stanga/ dreapta). Acordul vecinilor se poate da direct pe cererea aprobata de presedintele asociatiei de proprietari.,
Anuntarea-in scris- a furnizorului local de caldura inainte cu 30 de zile.
Conditiile pe care le poate impune asociatia si, in special, vecinii de apartament sunt:
Realizarea unei surse proprii de incalzire si preparare apa calda cu instalatii si echipamente reglementate legal pe piata romaneasca conform normelor I.S.C.I.R.,
Contorizare proprie pentru consumul de gaze naturale utilizate pentru incalzirea apartamentului si pentru prepararea apei calde.,
Contorizare proprie pentru consumul de apa rece pentru toate instalatiile aferente proprietatii.,
Evacuarea corespunzatoare a reziduurilor toxice rezultate din arderea gazelor naturale.
Daca proprietarul isi asuma si respecta aceste conditii asociatia de proprietari si vecinii nu vor fi afectati si nu au nici un motiv obiectiv si legal sa refuze cererea proprietarului care doreste sa se debranseze.
Debransarea se face, in afara sezonului rece, pe baza de cerere-angajament scrisa catre presedinte cu asumarea, de proprietarul care se debranseaza, a raspunderii totale fata de respectarea conditiilor impuse de asociatie si de vecini de apartament.
Prin cererea aprobata asociatia de proprietari si vecinii nu isi asuma nici o responsabilitate cu privire la lucrarile care se executa (conducta de alimentare cu gaze naturale si instalatia de incalzire a apartamentului care se debranseaza).
In conditiile in care statul roman nu ofera alte conditii cetatenilor acestia au dreptul sa aleaga ceea ce considera ei ca este bun (si nu impus) si sa utilizeze instrumentele economiei de piata pentru a-si asigura in mod individual, la nivel de familie, o viata mai buna.
Conditiile de debransare sunt stipulate īn urmatoarele acte normative:
Art. 30 din Legea nr. 325/2006
1. Deconectarea unui consumator dintr-un condominiu se face cu respectarea urmatoarelor conditii cumulative:
acordul vecinilor de apartament, atāt pe orizontala cāt si pe verticala;
acordul scris al asociatiei de proprietari, exprimat prin hotarārea adunarii generale, asupra intentiei de realizare a unui sistem individual de īncalzire;
anuntarea, īn scris, a operatorului care are si calitatea de furnizor, cu cel putin 30 de zile īnainte.
4. Deconectarile/debransarile prevazute la alin. (1)-(3) nu se pot realiza īn timpul sezonului de īncalzire.
5. Deconectarile/debransarile prevazute la alin. (1)-(3) se efectueaza numai de catre operatorul care are si calitatea de furnizor īn termen de maximum 45 de zile de la data solicitarii, dupa verificarea documentelor care dovedesc īndeplinirea conditiilor cumulative impuse.
6. Cheltuielile de deconectare/debransare se suporta de catre solicitant.
Ordinul ANRSC nr. 91/2007 – art. 246, 247, 249, 251, 252, 248 alin.2
art. 246
Deconectarile individuale ale unor apartamente situate īn imobile de locuit tip bloc – condominii, alimentate cu energie termica din sistemul energetic de interes local, indiferent de cauze, se pot realiza īn urmatoarele conditii cumulative:
sa se modifice contractul de furnizare al energiei termice, prin act aditional, la solicitarea reprezentantului legal al asociatiei de proprietari/locatari, ca urmare a modificarii puterii termice instalate īn condominiu, cu acordul furnizorului;
sa existe acceptul scris al proprietarilor spatiilor cu destinatie de locuinta sau cu alta destinatie cu care cel care doreste debransarea are pereti comuni sau plansee comune, din care sa rezulte ca sunt de acord cu debransarea si cunosc influentele debransarii asupra conditiilor de confort si de mediu din spatiile pe care le detin īn proprietate;
sa existe documentatia tehnica prevazuta la art. 254 lit. g);
solicitantul sa aiba montat aparat de masurare a debitului de gaze naturale pe care le consuma, īn cazul īn care continua sa foloseasca spatiul pe care īl are īn proprietate, dupa debransare.
art.247
In situatia īn care deconectarea se face cu intentia īnlocuirii sistemului de īncalzire centralizat cu un alt sistem de īncalzire individual, modificarea sistemului de īncalzire individual se va face numai cu autorizatie de construire, obtinuta īn conditiile legii, care va tine cont de modul individual de evacuare a gazelor de ardere, astfel īncāt conditiile de mediu din imediata vecinatate sa nu fie influentate si sa fie respectat principiul de asigurare a unui mediu curat pentru vecini.
art.248
Furnizorul are obligatia de a verifica īndeplinirea conditiilor prevazute la art. 246 si 247 īnainte de a emite avizul de deconectare. (2) īn cazul īn care deconectarea se face fara īndeplinirea conditiilor legale, furnizorul este īndreptatit sa aplice penalizari la factura, reprezentānd cheltuielile suplimentare de exploatare datorate deconectarii.
art.249
Deconectarile individuale nu se pot executa īn acele condominii īn care nu s-au produs deconectari anterioare intrarii īn vigoare a prezentului regulament.
art.251
Deconectarea unui consumator de energie termica dintr-un condominiu este interzisa īn urmatoarele situatii:
se intentioneaza deconectarea numai a unor corpuri de īncalzire din cadrul spatiului cu destinatie de locuinta si nu sunt montate repartitoare de costuri;
deconectarea totala fara asigurarea īncalzirii spatiului cu destinatie de locuinta sau alta destinatie cu o sursa alternativa de producere a energiei termice.
art.252
Deconectarea corpurilor de īncalzire aflate īn partile comune se poate realiza numai pe baza hotarārii adunarii generale a asociatiei de proprietari/locatari si cu acordul proprietarilor direct afectati.
īn procesul-verbal al adunarii generale se va consemna faptul ca acestia au īnteles ca deconectarea corpurilor de īncalzire conduce la scaderea confortului termic īn acel apartament, iar costurile de īncalzire pentru apartament vor creste.
Proprietarii direct afectati sunt:
proprietarii apartamentelor care au peretii comuni cu casa scarii īn zona de intrare īn condominiu sau la fiecare etaj;
proprietarii care au pereti comuni cu uscatoriile sau spalatoriile īn care sunt montate, conform proiectului, corpuri de īncalzire.
Documente necesare
Cerere de debransare cu avizul de principiu al Asociatiei de Proprietari
Proiect de debransare pentru intocmirea Referatului de specialitate privind debransarea
NOTA: Beneficiarul se prezinta la RADET pentru plata taxei de eliberare a avizului la proiect la ridicarea acestuia.
Cu referatul tehnic privind debransarea,aprobat de adunarea generala a Asociatiei de Proprietari, solicitantul trebuie sa se prezinte la Sectia de Termoficare de care apartine, pentru a i se intocmi devizul de plata aferent lucrarilor de debransare, ce este functie de apartamentul ce solicita debransarea si cantitatea de apa din instalatie ce se pierde prin golire.
Devizul se achita de catre solicitant la casieria RADET din Str. Cavafii Vechi nr.15.
Solicitantul face dovada achitarii devizului la Sectia de Termoficare de care apartine. Angajatii RADET vor anunta data cand se va realiza in fapt debransarea.
Debransarea se va efectua de catre personalul Sectiei de Termoficare, care va intocmi un ‘Proces-Verbal de debransare’ in 3 exemplare (unul pentru Asociatia de Proprietari, unul pentru Sectia de Termoficare, unul pentru solicitant).
Termenul de valabilitate al avizelor este de 12 luni de la data emiterii.
Informatii despre stadiul dosarului depus puteti obtine de laServiciul Tehnic RADET.
Adresa: Str. Constantin Radulescu Motru nr. 18, sector 4, Bucuresti
Telefon: 0372.757.909 (centrala) int. 255
Program de lucru cu publicul: Marti si Joi: 07.30 – 13.00