Servicii instalatii

Consultanta
Servicii complete de consultanta-constructii civile si industriale
Proiectare
Pompe de caldura
Alternative nedaunatoare mediului inconjurator, rentabile si sigure!
Pompe de caldura
Debransari radet
Debransare de la sistemul centralizat e incalzire a blocului
Debransari RADET
Transport
Asiguram transportul materialelor de constructii sau instalatii.
Transport
Verficiari periodice instalatii
Oferim servicii de verificare tehnica la instalatii de gaze naturale.
Verficiari periodice instalatii
Magazin Online
Alege centrala termica, care se potriveste cel mai bine nevoilor tale.
Magazin ONLINE
Proiectare
Proiectari, instalatii de gaze si instalatii termice.
Proiectare
INCALZIRE PRIN PARDOSEALA
Intreaga paleta a sistemului de racire-incalzire Rehau.
Incalzire prin pardoseala
Verificari PRAM
Instalatiile electrice trebuie verificate periodic conform legislatiei .
Verificari PRAM

Instalatii de gaze
Instalatii si retele de distributie gaze naturale:

Realizarea si exploatarea instalatiilor de gaze naturale prezinta un risc sporit fata de celelalte instalatii in constructii. Firma noastra dispune de personal autorizat (ANRGN) si de mijloace corespunzatoare pentru realizarea acestor instalatii. Avem autorizatie pentru executarea sistemelor de distubutie a gazelor naturale si executarea instalatiilor de utilizare a gazelor naturale.

 • Proiectari; instalatii; utilizare gaze naturale industriale si neindustriale
 • executii in domeniul gazelor naturale industriale si neindustriale
 • instalatii de incalzire complete industriale si in locuinte
 • bransamente gaze naturale si retele de distributie
 • instalatii distributie gaze

Instalatii termice

RADTI / RADTP / RADTA

Avizarea conforma a documentatiei de instalare

Avizarea conforma a documentatiei tehnice de montare/reparare

Avizarea conforma a documentatiei tehnice de automatizare

 • Aparate de incalzit alimentate cu combustibil solid;lichid;gazos
 • Cazane de abur;cazane de apa fierbinte; supraincalzitoare si economizoare independente
 • Cazan de apa calda si cazane de abur de joasa presiune
 • Sistem de automatizare aferente centralelor termice si instalatii de ardere aferente cazanelor

Societatea noastra vine in intampinarea dumneavoastra cu un pachet complet de sevicii in domeniul instalatiilor enumerate mai sus. Solutiile propuse de noi in cadrul fiecarui proiect reprezinta raportul optim intre investitie si eficienta tehnica, urmarind folosirea ultimelor inovatii in domeniu si obtinerea unui cost minim din partea clientului.
Experienta deosebita pe care o avem in acest domeniu de activitate reprezinta garantia profesionalismului si a seriozitatii cu care tratam orice proiect, garantand mereu rezultatele dorite de client.

Tarife / preturi proiectare instalatii

In tabelul urmator sunt prezentate preturile informative pentru serviciile de proiectare instalatii:

Suprafata construita desfasurata a obiectivuluiTarife de proiectare / specialitatePlata partiala la semnarea contractului
[mp]Faza DTACFaza DTAC + PThFaza DTAC + PTh + DE
S < 1.0001,203,504,0025%
1.000 < S < 2.5001,003,303,8020%
2.500 < S < 5.0000,803,103,6015%
5.000 < S < 10.0000,602,903,4010%
S > 10.0000,402,703,205%
 • Suma minima contractuala pentru faza DTAC este de 250 RON/specialitate.
 • Suma minima contractuala pentru faza DTAC + PTh este de 400 RON/specialitate.
 • Suma minima contractuala pentru faza DTAC + PTh + DE este de 500 RON/specialitate.

Daca se doreste verificarea tehnica a proiectului la valoarea contractuala se va adauga 5~10%, dar nu mai putin de 100 RON/specialitate pentru faza DTAC si 200 RON/specialitate pentru faza DTAC + PTh sau DTAC + PTh + DE.

Sumele afisate sunt valabile pentru predarea proiectului in 3 (trei) exemplare imprimate color.

Daca se doresc mai multe exemplare se va adauga o taxa suplimentara pentru fiecare exemplar imprimat.

Fiecare vizita pe santier pentru clarificari solicitata de catre beneficiar va fi taxata cu 75 RON/ora + pretul transportului la si de la locatie.

La toate preturile afisate se va adauga TVA in valoare de 24%.

Pentru plata in avans a proiectului se va oferi un discount de 10%.

Pentru colaboratorii permanenti tarifele se calculeaza la totalul de metri patrati dintr-un an.

Pentru serviciile de optimizare a unui proiect de instalatii existent, se va percepe o taxa de 10~20% din suma economisita.

A SC ViosilInstalconstruct SRL ofera servicii complete de consultanta, pentru constructii civile si industriale.

Oferim asigurarea asistentei tehnice de specialitate – expertize tehnico-financiare, evaluari, verificari proiecte instalatii etc.

SC ViosilInstalconstruct SRL dispune de personal specializat cu experienta, atestat tehnic, de birotica si sisteme informatice de ultima generatie.

Una dintre etapele cele mai importante in realizarea unei instalatii este etapa de consultanta tehnica. In aceasta etapa se stabilesc caracteristile tehnice ale instalatiei, cel mai bun raport calitate-pret corelat atat cu dorintele clientului cat si o adaptare cat mai buna la spatiul existent.

In cele mai multe cazuri beneficiarul/investitorul nu dispune de cunostintele tenice necesare, consultantul fiind acela care poate optimiza costurile investitiei, le compara cu realitatile economico financiare ale pietei si canalizeaza investitia spre segmentul cel mai profitabil privind exploatarea.

Consultantii nostrii va vor raspunde oricarei intrebari legate de produsele, cat si serviciile pe care le oferim si va vor indruma spre a lua o decizie in urma careia aparatul pe care il achizitionati sa fie compatibil cu cerintele dumneavoastra.

BIn functie de cerintele clientului, destinatia spatiului si tipul instalatiei (incalzire, gaze sau ventilatie), specialistii nostrii vor determina cele mai optime solutii tehnice pentru fiecare obiectiv in parte.

Tinand cont de experienta acumulata, intr-un timp scurt de raspuns veti face o buna investitie apeland la consultanta noastra.

Va punem la dispozitie o gama larga de produse, colaborand cu brand-uri recunoscute international, ca Ferolli, Baxi, Arctic, Ariston, Viessmann, Buderus, Immergas, Motan, Berreta, Vaillant, Protherm, Radiant, Westen, Wilo, etc…

Nu ezitati sa cereti opinia unui profesionist. O parere sau un sfat din partea unui profesionist poate cantari mult in alegerea produselor potrivite pentru dumneavoastra.

Consultantii nostrii vor stabili, impreuna cu dumneavoastra, detaliile tehnice de executie in urma carora proiectul de ansamblu va reprezenta un produs performant, care sa indeplineasca total cerintele dumneavoatra.

Inca de la inceputul activitatii sale sc ViosilInstalconstruct srl si-a format si administrat propriul parc de mijloace de transport.

Asiguram transportul materialelor de constructii sau instalatii astfel incat clientii nostrii sa beneficieze de servicii complete iar timpul rezervat livrarii materialelor sa fie minim.

Sistemul de incalzire prin pardoseala asigura o incalzire eficienta a camerei, fie acasa in baie sau in camera de zi, fie la locul de munca, in ateliere, sali de sport.

Sistemul de incalzire prin pardoseli radiante este utilizat atat pentru cladiri noi cat si pentru cele in renovare, el putand fi montat chiar peste vechea podea.

Diferenta fata de sistemul traditional de incalzire – Caldura se ridica

Intreaga paleta a sistemului de racire-incalzire Rehau este garantia pentru un climat interior sanatos la cel mai inalt grad de confort, in spatii de locuit cit si in cele in care se desfasoara activitati de productie. astfel, sistemele raspund cerintelor din punct de vedere ecologic, iar tehnologic eficienta este maxima. mediul este protejat prin folosirea energiilor conventionale si economice, prin ingoblarea incalzirii si racirii intr-un sistem unitar.

Avantajele Incalzirii prin Pardoseala

 • Confortabil: pardoseala mereu calda pe toata suprafata
 • Estetic
 • Nu creeaza curenti de aer; nu usuca aerul
 • Nu presupun costuri de intretinere: nu sunt necesare revizii tehnice
 • inlocuiri periodice de piese componente
 • Automatizare completa
 • Durata lunga de viata (apreciata la 100 de ani mai mare decit a imobilelor in sine)

Resursele minerale utilizate pâna în prezent se apropie de epuizare. Viitorul necesita alternative nedaunatoare mediului înconjurator, rentabile si sigure !

Din acest motiv REHAU se preocupa de utilizarea surselor regenerative de energie, pentru a contribui înca de pe acum la asigurarea viitorului.

Prin RAUGEO, REHAU ofera doua solutii alternative pentru extragerea energiei din sol si utilizarea acesteia pentru încalzire si racire. Astfel, sonda RAUGEO este destinata extragerii energiei din adâncime, iar colectorul RAUGEO extragerii de energie din suprafete.

O sursa regenerativa de energie care nu dauneaza mediului înconjurator este caldura solului. Energia astfel obtinuta poate fi utilizata indiferent de conditiile meteo sau de anotimp si este disponibila începând de la o adâncime de 1,2 m.

Principiul de functionare al ambelor sisteme REHAU presupune extragerea caldurii din sol printr-un circuit inchis. Saramura care circula prin tuburile RAUGEO serveate ca agent termic. Caldura extrasa din sol este adusa prin intermediul unei pompe de caldura la temperatura necesara pentru încalzire.

AInstalatiile electrice trebuie verificate periodic conform legislatiei pentru a evita deteriorarea lor in timp din cauza unui numar de factori cum ar fi incarcare excesiva a circuitelor,uzura echipamentelor, coroziune, imbatrinirea izolatiilor.

Aceste verificari cuprind o serie de masuratori cum sunt: rezistenta de izolatie,impedanta de bucla, curentul de scurt circuit, rezistenta de dispersie aprizelor de pamant, continuitatea centurii de impamantare, verificarea aparatelor de protectie inclusiv a disjunctoarelor diferentiale.

Va putem oferi acest serviciu dispunind de oameni cu calificare si experienta PRAM, cu dotare de aparatura de testare conforma cu legislatia actuala.

 • Verificari profilactice PRAM – rezistenta de dispersie prize de pamant
 • Verificari PRAM pentru continuitati: racord centura priza de pamant; motoare si tablouri electrice
 • Verificari PRAM materiele electroizolante: manusi; cizme; covor electroizolant
 • Eliberari Buletine de Verificare
 • Masuratori si verificari in vederea PIF a instalatiilor electrice
 • deincalzire
 • ventilatie si climatizare

Un buletin PRAM certifica verificarea prizelor de impamantare si paratrasnetelor si are ca scop:

 • Prevenirea electrocutarii personalului care utilizeaza instalatia electrica si echipamentul de lucru
 • Prevenirea incendierii cladirilor si prevenirea distrugerii aparaturii electrice si electronice.De exemplu: maternitati; fabrici ce utilizeaza benzina/motorina etc.
 • Verificare continuitatii nulului de protectie.

Buletinele PRAM sunt necesare la controalele efectuate de Protectia Muncii, Protectia Consumatorului si Pompieri. Verificarea si masurarea se efectueaza conform STAS 12604/4. Verificarea PRAM reprezinta masurarea rezistentei de dispersie a instalatiei de pamantare si paratrasnetului cu aparat special pentru acest scop. Aparatul este verificat periodic de metrologie autorizata. Periodicitatea verificarii PRAM este prevazuta de doua ori pe an (o data pe timp uscat si o data pe timp umed).

Verificarea Periodica a Instalatiilor Electrice trebuie executata la intervalele de timp prevazute in normativele tehnice ce reglementeaza domeniul instalatiilor electrice executate in cladiri, iar prin aceasta putem evita situatii neplacute cum ar fi de exemplu: incendii, electrocutari, deconectari in alimentarea cu energie.

Verificarea periodica a instalatiilor electrice este necesara, deoarece toate instalatiile se deterioreaza din cauza unui numar de factori cum ar fi incarcare excesiva a circuitelor, uzura echipamentelor, coroziune , imbatranirea izolatiilor.

In consecinta legislatia prevede ca instalatiile electrice trebuie sa fie mentinute intr-o stare corespunzatoare de siguranta, iar pentru aceasta ele trebuie sa fie inspectate si testate periodic.

Aceste verificari cuprind o serie de masuratori cum sunt: rezistenta de izolatie, impedanta de bucla, curentul de scurt circuit, rezistenta de dispersie a prizelor de pamant, continuitatea centurii de impamantare, verificarea aparatelor de protectie inclusiv a disjunctoarelor diferentiale.

In urma analizarii acestor masuratori se emit Rapoartele de incercari pentru instalatia verificata, rapoarte care certifica starea instalatiilor si echipamentelor electrice.

Toate acestea sunt executate de personal cu indelungata experienta in domeniu si care dispune de o dotare de ultima generatie conforma cu standardele si normativele in vigoare.

Solicitati aici o oferta de pret pentru verificarea electrica periodica PRAM

VA ADUCEM LA CUNOSTINTA
» ca periodicitatea masuratorilor si verificarilor instalatiilor electrice (pram) este o data la 6 luni si este indicat sa se faca o data pe timp umed si o data pe timp uscat. » masuratorile si verificarile instalatiilor electrice se efectueaza conform STAS 12604/4 si STAS 12604/5.

Măsurarea şi verificarea prizelor de pământ.
Măsurarea şi verificarea legăturilor de ramificaţie între priza de pământ şi utilaje, tablouri etc. Măsurarea şi verificarea rezistenţei de izolaţie la cabluri sau conducte de energie. În aceste măsuratori sunt incluse următoarele: verificarea instalaţiei electrice în totalitate, precum şi mici reparaţii ce nu necesită mari consumuri de materiale. Reparaţiile majore la instalaţia electrică ce necesită un consum mare de materiale pot fi executate contra cost pe bază de contract. Această activitate este realizată de personal de specialitate, electricieni autorizaţi ANRE conform legislaţiei în vigoare.

Mijloacele şi echipamentele electrice de protecţie trebuie să fie verificate, în conformitate cu prevederile reglementărilor şi regulilor tehnice aplicabile, înainte de utilizare, la punerea în funcţiune, după reparaţii sau modificări şi apoi periodic (în exploatare). (Hotărâre nr. 1.146 din 30 august 2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate pentru utilizarea în muncă de către lucrători a echipamentelor de muncă

Verificarea si masurarea vor fi executate in conformitate cu legislatia in vigoare privind normele de sanatate si securitate in munca in instalatiile electrice:

 • STAS 12604/4 – 89
 • STAS 12604/5 – 90
 • PE 116

 • PT-16
  Legea 318/2003

 • Legea 319/2006

 • DGPSI 004

 • HG 1146/06 Anexa1 pct 3.3.2.3

In urma verificarii PRAM se intocmeste buletin de verificare PRAM care cuprinde:

 • Conditiile de masurare

 • Tipul aparatului folosit la masuratoare

 • Numele executantul si locul masurarii
 • acestea fiind necesare la controalele efectuate de Protectia Muncii/ Protectia Consumatorului si Pompierii

 • Copie dupa certificatul metrologic al aparatului folosit la masurare

 • Copie dupa autorizatia ANRE care da dreptul emitentului sa emita buletin PRAM

Cum realizam o priza de pamant?<<Click aici>>

Incepand de anul acesta, poti alege sa faci verificarea tehnica periodica a instalatiei de gaze naturale din caminul tau cu noi !

AFirma noastra ofera servicii de verificare tehnica periodica la instalatii de gaze naturale (obligatorii la 2 ani), pe baza de contract.

Cu ocazia verificarii, iti oferim si servicii de remediere a oricaror defecte sesizate, precum si consultanta gratuita in domeniu.

Pentru efectuarea verificarii este necesara prezentarea proiectului si a fisei anterioare de verificare. Acestea se obtin de la furnizorul tau de gaze naturale, fie el GDF Suez, Distrigaz, Congaz, s.a.

Pretul de lista pentru aceste servicii poate fi diminuat pentru mai multe verificari la aceeasi adresa (zona, scara etc) si la aceeasi data.

BProcedura

În cazul în care verificarea / revizia nu se poate efectua din cauza absenţei beneficiarului de la domiciliu, acesta este anunţat în scris asupra datei reprogramării acestora.

În cazul neefectuării verificării tehnice periodice la instalaţia de gaze naturale, furnizorul trebuie să sisteze furnizarea de gaze până la efectuarea reviziei. Sistarea furnizării aduce cu sine o cheltuială în plus pentru rebranşare după remedierea problemei.

CLa verificarea / revizia instalaţiei de utilizare, abonatul trebuie să pună la dispoziţia personalului care execută lucrările, următoarele documente:

 • dosarul definitiv al lucrării; acesta există arhivat la furnizorul tău de gaze
 • adeverinţa de curăţare a coşului- pentru aparatele de utilizare legate la coş- efectuata de o firma specializata; adeverinţa emisa cu maxim 6 luni înainte de data verificării după caz
 • verificarea tehnică la zi- în conformitate cu prescripţiile tehnice PTA1-2002 – ISCIR; pentru aparatele consumatoare de combustibil gazos- emisă de o firmă licenţiată de ISCIR.
ServiciuPreţ (LEI)
Verificarea instalaţiei de utilizare: - 4 puncte de ardere120
Verificarea instalaţiei de utilizare: - 2 puncte de ardere60
Verificarea instalaţiei de utilizare: - 3 puncte de ardere90
Verificarea instalaţiei de utilizare: - un punct de ardere30

Preţurile de mai sus conţin TVA. Preţurile se pot modifica fără o înştiinţare prealabilă, pentru o cotaţie la zi, sunaţi-ne

DEBRANSAREA DE LA SISTEMUL CENTRALIZAT DE INCALZIRE AL BLOCULUI

Incepand cu data de 21 Martie 2007 a intrat in vigoare Legea nr. 325/2006 – legea energiei termice – care simplifica foarte mult debransarea in sensul ca furnizorii de tip RADET nu mai pot sa impuna conditii dupa cum doresc ei.

La Capitolul – Protectia utilizatorului de energie termica – la art. 30 alin. (1) se definesc foarte clar conditiile in care se poate face debransarea si anume:

 • Acordul scris al asociatiei de proprietari. In acest scop asociatia va hotari- o singura data- printr-o adunare generala conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca proprietarii care doresc sa se debranseze de la instalatia de caldura a blocului astfel incat interesele de proprietate ale celorlalti proprietari sa nu fie afectate.

 • Acordul vecinilor de apartament (sus/ jos/ stanga/ dreapta). Acordul vecinilor se poate da direct pe cererea aprobata de presedintele asociatiei de proprietari.

 • Anuntarea-in scris- a furnizorului local de caldura inainte cu 30 de zile.

Conditiile pe care le poate impune asociatia si, in special, vecinii de apartament sunt:


 • Realizarea unei surse proprii de incalzire si preparare apa calda cu instalatii si echipamente reglementate legal pe piata romaneasca conform normelor I.S.C.I.R.

 • Contorizare proprie pentru consumul de gaze naturale utilizate pentru incalzirea apartamentului si pentru prepararea apei calde.

 • Contorizare proprie pentru consumul de apa rece pentru toate instalatiile aferente proprietatii.

 • Evacuarea corespunzatoare a reziduurilor toxice rezultate din arderea gazelor naturale.

Daca proprietarul isi asuma si respecta aceste conditii asociatia de proprietari si vecinii nu vor fi afectati si nu au nici un motiv obiectiv si legal sa refuze cererea proprietarului care doreste sa se debranseze.

Debransarea se face, in afara sezonului rece, pe baza de cerere-angajament scrisa catre presedinte cu asumarea, de proprietarul care se debranseaza, a raspunderii totale fata de respectarea conditiilor impuse de asociatie si de vecini de apartament.

Prin cererea aprobata asociatia de proprietari si vecinii nu isi asuma nici o responsabilitate cu privire la lucrarile care se executa (conducta de alimentare cu gaze naturale si instalatia de incalzire a apartamentului care se debranseaza).

In conditiile in care statul roman nu ofera alte conditii cetatenilor acestia au dreptul sa aleaga ceea ce considera ei ca este bun (si nu impus) si sa utilizeze instrumentele economiei de piata pentru a-si asigura in mod individual, la nivel de familie, o viata mai buna.

agreement-1a1

Condiţiile de debranşare sunt stipulate în următoarele acte normative:

Art. 30 din Legea nr. 325/2006

1. Deconectarea unui consumator dintr-un condominiu se face cu respectarea urmatoarelor condiţii cumulative:

 • acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontala cât şi pe verticală;
 • acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotarârea adunarii generale, asupra intenţiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
 • anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel putin 30 de zile înainte.

4. Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)-(3) nu se pot realiza în timpul sezonului de încalzire.

5. Deconectările/debranşările prevăzute la alin. (1)-(3) se efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de furnizor în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea condiţiilor cumulative impuse.

6. Cheltuielile de deconectare/debranşare se suportă de către solicitant.

Ordinul ANRSC nr. 91/2007 – art. 246, 247, 249, 251, 252, 248 alin.2

art. 246

Deconectările individuale ale unor apartamente situate în imobile de locuit tip bloc – condominii, alimentate cu energie termică din sistemul energetic de interes local, indiferent de cauze, se pot realiza în următoarele conditii cumulative:

 • să se modifice contractul de furnizare al energiei termice, prin act aditional, la solicitarea reprezentantului legal al asociatiei de proprietari/locatari, ca urmare a modificării puterii termice instalate în condominiu, cu acordul furnizorului;
 • să existe acceptul scris al proprietarilor spatiilor cu destinatie de locuintă sau cu altă destinatie cu care cel care doreste debransarea are pereti comuni sau plansee comune, din care să rezulte că sunt de acord cu debransarea si cunosc influentele debransării asupra conditiilor de confort si de mediu din spatiile pe care le detin în proprietate;
 • să existe documentatia tehnică prevăzută la art. 254 lit. g);
 • solicitantul să aibă montat aparat de măsurare a debitului de gaze naturale pe care le consumă, în cazul în care continuă să folosească spatiul pe care îl are în proprietate, după debransare.

  art.247

  In situatia în care deconectarea se face cu intentia înlocuirii sistemului de încălzire centralizat cu un alt sistem de încălzire individual, modificarea sistemului de încălzire individual se va face numai cu autorizatie de construire, obtinută în conditiile legii, care va tine cont de modul individual de evacuare a gazelor de ardere, astfel încât conditiile de mediu din imediata vecinătate să nu fie influentate si să fie respectat principiul de asigurare a unui mediu curat pentru vecini.

  art.248

  Furnizorul are obligatia de a verifica îndeplinirea conditiilor prevăzute la art. 246 si 247 înainte de a emite avizul de deconectare. (2) în cazul în care deconectarea se face fără îndeplinirea conditiilor legale, furnizorul este îndreptătit să aplice penalizări la factură, reprezentând cheltuielile suplimentare de exploatare datorate deconectării.

  art.249

  Deconectările individuale nu se pot executa în acele condominii în care nu s-au produs deconectări anterioare intrării în vigoare a prezentului regulament.

  art.251

  Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu este interzisă în următoarele situatii:

  • se intentionează deconectarea numai a unor corpuri de încălzire din cadrul spatiului cu destinatie de locuintă si nu sunt montate repartitoare de costuri;
  • deconectarea totală fără asigurarea încălzirii spatiului cu destinatie de locuintă sau altă destinatie cu o sursă alternativă de producere a energiei termice.

  art.252

  • Deconectarea corpurilor de încălzire aflate în părtile comune se poate realiza numai pe baza hotărârii adunării generale a asociatiei de proprietari/locatari si cu acordul proprietarilor direct afectati.
  • în procesul-verbal al adunării generale se va consemna faptul că acestia au înteles că deconectarea corpurilor de încălzire conduce la scăderea confortului termic în acel apartament, iar costurile de încălzire pentru apartament vor creste.

  Proprietarii direct afectati sunt:

  • proprietarii apartamentelor care au peretii comuni cu casa scării în zona de intrare în condominiu sau la fiecare etaj;
  • proprietarii care au pereti comuni cu uscătoriile sau spălătoriile în care sunt montate, conform proiectului, corpuri de încălzire.

  AVIZ TEHNIC DE DEBRANSARE DE LA RETEAUA DE TERMOFICARE

  Documente necesare

  • Cerere de debransare cu avizul de principiu al Asociatiei de Proprietari
  • Proiect de debransare pentru intocmirea Referatului de specialitate privind debransarea

  NOTA: Beneficiarul se prezinta la RADET pentru plata taxei de eliberare a avizului la proiect la ridicarea acestuia.

  • Cu referatul tehnic privind debransarea,aprobat de adunarea generala a Asociatiei de Proprietari, solicitantul trebuie sa se prezinte la Sectia de Termoficare de care apartine, pentru a i se intocmi devizul de plata aferent lucrarilor de debransare, ce este functie de apartamentul ce solicita debransarea si cantitatea de apa din instalatie ce se pierde prin golire.
  • Devizul se achita de catre solicitant la casieria RADET din Str. Cavafii Vechi nr.15.
  • Solicitantul face dovada achitarii devizului la Sectia de Termoficare de care apartine. Angajatii RADET vor anunta data cand se va realiza in fapt debransarea.
  • Debransarea se va efectua de catre personalul Sectiei de Termoficare, care va intocmi un ‘Proces-Verbal de debransare’ in 3 exemplare (unul pentru Asociatia de Proprietari, unul pentru Sectia de Termoficare, unul pentru solicitant).
  • Termenul de valabilitate al avizelor este de 12 luni de la data emiterii.

  Date contact

  Informatii despre stadiul dosarului depus puteti obtine de laServiciul Tehnic RADET.

  Adresa:Str. Constantin Radulescu Motru nr. 18, sector 4, Bucuresti
  Telefon:0372.757.909 (centrala) int. 255
  Program de lucru cu publicul:Marti si Joi: 07.30 - 13.00